Meštanka sela Mojsinje počela protest u sudu zbog odugovlačenja suđenja za oduzetu zemlju 1Čačak Foto: www.wikipedia.org / By Forgivenday

Mira Ranković (68) iz čačanskog sela Mojsinje počela je danas protest u Osnovnom sudu u Čačku jer suđenje koje ona vodi sa „Koridorima Srbije“, zbog zemlje koja joj je oduzeta za izgradnju autoputa, traje četiri godine i ročišta se uvek odlažu.

Ona je rekla agenciji Beta da su ranije sudska ročišta bila odlagana zato što se nisu odazivali predstavnici „Koridora Srbije“, a da poslednje ročište nije održano jer je postupajući sudija bio opravdano odsutan, ali je novo ročište odloženo za dva meseca, što je nju naljutilo.

„Neću izaći iz suda dok se proces koji traje četiri godine ne završi. Ponela sam torbu, ćebe, jastuk, lekove, vodu i iz suda neću izaći dok se moj slučaj ne reši“, rekla je Ranković.

Ona je dodala da su joj portiri u sudu rekli da može da ostane u hodniku suda do 15.30, do kada radi sud, a da će posle tog vremena morati da izađe, ali ona ističe da to neće uraditi.

„Mogu samo da me iznesu sa klupom“, rekla je Ranković.

Miri Ranković i njenoj osmočlanoj porodici država je za izgradnju autoputa Preljina-Pojate oduzela 1,1 hektar najplodnije zemlje u Moravičkom okrugu, sa koje su dva puta godišnje imali prinose.

Za oduzetu zemlju su ponudili 18.000 dinara po aru, na šta su se oni žalili i Osnovni sud u Čačku je presudio da prema proceni sudskih veštaka ta zemlja vredi sedam puta više, ali su „Koridori Srbije“ uložili žalbu i Viši sud je vratio suđenje na početak.

Mira Ranković živi od poljoprivrede na porodičnom imanju sa suprugom, ćerkom, sinom, snahom i troje unuka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari