Meteorolozi najavljuju promene: Pad temperature za vikend 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Toplo vreme u većini mesta u Srbiji, kako najavljuju meteorolozi biće do subote. Najviše dnevne tepmerature biće od 14 do 19 stepeni Celzijusovih. Za vikend nas, kako prognoziraju meteorolozi, očekuju promene.

„U subotu pre podne na severu, a posle podne i u ostalim predelima postepeni pad temperature, a u nedelju u svim predelima osetno hladnije”, najavljuju iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Za vikend se, kako dodaju, lokalno očekuje veća količina padavina: u subotu na severu, a u nedelju i na zapadu zemlje.

„U subotu oblačno sa kišom, osim na jugoistoku Srbije gde će se zadržati suvo vreme. Krajem dana i tokom noći ka nedelji sa izraženijim padom temperature kiša će prelaziti u susnežicu i vlažan sneg“, poručuju iz RHMZ.

Minimalna temperatura u Beogradu biće 10, a maksimalna 15 stepeni, u Novom Sadu 6 a maksimalna 13, u Nišu minimalna 6 maksimalna 17, na Zlatiboru 4, a maksimalna 10 stepeni.

Meteorolozi najavljuju promene: Pad temperature za vikend 2
Foto: hidmet.gov.rs

U nedelju se očekuju mešovite padavine: kiša, susnežica i vlažan sneg. U brdsko-planinskim predelima, ali i u nižim predelima zapadne i jugozapadne Srbije, kao i ponegde u Sremu i Bačkoj, vlažan sneg uz formiranje, odnosno povećanje visine snežnog pokrivača.

Prema podacima RHMZ, minimalna dnevna temperatura u nedelju u Beogradu biće 2, a maksimalna 4 stepena.

U ponedeljak još hladnije, uz pojavu snega. Minimalna temperatura biće 1, a maksimalna 3 stepena Cilzijusova. Na Zlatiboru minimalna -4, maksimalna 0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari