Mića Jovanović demantuje da je autor pisma u kojem se diskredituje novinarka Danasa 1Mića Jovanović Foto: Megatrend

Mića Jovanović, rektor Megatrend univerziteta, demantovao je navode Dejana Đorđevića, nekadašnjeg navodnog kupca tog univerziteta, da je autor otvorenog pisma, u kojem se diskredituje novinarka Danasa Zorica Miladinović.

Podsetimo, na prvom ročištu pred Prvim osnovnim sudom Đorđević je, posredstvom advokata, izjavio da on nije autor otvorenog pisma u kojem se iznose tvrdnje da je novinarka Danasa lažirala njegovu izjavu, već da je otvoreno pismo “pisao vlasnik Megatrenda Mića Jovanović”.

– Sve što kaže Dejan Đorđević je zaista neistina, to tvrdim i dalje, a postoje i relevantni dokazi. On nikada nije vio v.d. rektora Megatrend univerziteta. Ne samo da matretira vašu koleginicu, nego i ja svaka dva, tri meseca od njegovog advokata dobijam tužbe i pisma, što je van svake pameti – kaže profesor Mića Jovanović za Danas.

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu ove sedmice je počelo suđenje po tužbi novinarke Danasa za naknadu štete zbog povrede časti i ugleda posle skoro tri godine od podnošenja tužbe, zbog toga što se utvrđivalo koji sud u Srbiji je nadležan za spor.

Miladinović je tužila navodnog kupca Megatrenda jer je u otvorenom pismu koje je 4. decembra 2019. dostavio agenciji Beta, a Danas onlajn ga preneo, i koje predstavlja njegov demanti na njen tekst„Đorđević: Iza mene stoji država“, naveo da je ona navodno lažirala njegovu izjavu tako što je manipulisala mobilnim telefonima i karticama.

Novinarka Danasa je u tužbi zahtevala simboličnih 50.000 dinara, koje će, kako je najavila, dati u humanitarne svrhe.
Cilj tužbe nije zarađivanje na sudu, već bar delimična moralna satisfakcija za teške neistine koje je izneo, navela je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari