Mihajlović: NIN zloupotrebljava slobodu štampe 1Foto: MGSI

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da naslovna strana novog broja nedeljnika NIN, na kojoj se današnja Srbija poredi sa najstrašnijim nacističkim logorom, predstavlja zloupotrebu slobode štampe, o kojoj bi trebalo da se izjasne novinarska udruženja.

Mogu da razumem da provokativne naslovne strane privlače čitaoce, kao i da neki mediji ima drugačiji, pa i izrazito kritički politički stav prema vlasti, ali ne razumem da se sloboda štampe koristi za poređenje sopstvene zemlje sa nacističkim logorom, navela je Mihajlović u pisanoj izjavi.

Ona je poručila da bi možda bilo bolje da su mediji poput NIN-a, koji danas brinu za prava radnika u “Fijatu“, svojom kritikom pokušali da utiču na tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića i ministra Mlađana Dinkića da ispregovaraju drugačije uslove sa stranim investitorom.

Uslovi odobreni investitoru i prava radnika, za koje je NIN danas zabrinut, ogledalo su sposobnosti, namera i ličnih interesa tadašnjih pregovarača sa srpske strane, baš kao što je predstavljanje tog ugovora kao posao veka za Srbiju ogledalo medija u vreme Tadićeve vlasti, zaključila je Mihajlović.

Povodom naslovne strane večeras se oglasio i kolegijum NIN-a. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.