Mihajlović: Ulaganje u železnicu sinonim za modernu Srbiju 1Foto: FoNet/MGSI

„Gradilište u Čortanovcima, gde su u toku radovi na izgradnji tunela i vijadukta, na deonici pruge Beograd – Budimpešta, trenutno predstavlja najveće gradilište u Srbiji i ponosni smo na to što se već sada jasno vidi da ćemo za tri i po do četiri godine za dvostruko manje vremena putovati od Novog Sada do Beograda“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Kako se navodi u saopštenju, nakon obilaska gradilišta u Čortanovcima, predsednik Mirović rekao je da je ponosan što se baš u Sremu izvode ovako obimni radovi i što se realizacija ovog, strateški značajnog projekta, odvija u okviru planiranih rokova.

„Ovo je veliki projekat, koji će biti na korist građanima. Kada kompletna deonica bude gotova biće olakšan transport robe, putovanje ljudi, što će doprineti unapređenju turizma, samim tim i razvoju Srbije, AP Vojvodine i svih opština koje se nalaze na trasi pruge“, ocenio je predsednik Mirović, istakavši zadovoljstvo saradnjom srpskih i ruskih kompanija na ovom projektu.

„Razvoj i ulaganje u železnicu sinonim je za modernu Srbiju“, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, uz ocenu da je ovo najzahtevnije gradilište u železničkoj infrastrukturi, ali ujedno i najbolja slika Srbije koja se sve više razvija.

Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin rekao je da je efikasnost srpskih i ruskih kompanija na ovom velikom gradilištu simbol razvoja i unapređenja saradnje na obostranu korist.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari