Mijailović: MUP u potpunosti privatizovan 1Foto: Stefana Savić

Nažalost, stiče se utisak da je Ministarstvo unutrašnjih poslova u potpunosti privatizovano i da se profesionalci sklanjaju u stranu kako bi se napravilo mesta za političke kadrove.

Mi se nikada nismo dodvoravali poslodavcu, već smo se borili za bolji položaj policajaca. Iz tog razloga, svih ovih godina poslodavac je bio protiv nas, a drago mi je da je to i danas slučaj – kazao je juče Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije na konferenciji na kojoj je obeleženo 12 godina rada ove sindikalne organizacije.

Policijski sindikat je juče potpisao sporazum o saradnji sa Panhelenskom policijskom federacijom, najvećim grčkim policijskim sindikatom koji broji više od 40 hiljada članova. Gregoris Gerakarakos, predsednik grčkog sindikata, istakao je da su demokratija i dijalog neprijatelji sile.

– U svim zemljama, centralne vlasti gledaju na sindikate kao na neprijatelje. Umesto da sarađuju sa sindikatima, predstavnici vlasti uvek su želeli da upravljaju sindikatima – kazao je Gerakarakos.

Pored kolega iz Grčke, na jubileju Policijskog sindikata Srbije bili su prisutni i predstavnici policijskih sindikata iz Rusije i Republike Srpske.

– Ceo svet radi bez granica. To važi i za kriminalce. Moramo i mi da radimo bez obzira na granice, a važno je i da vlade sarađuju sa sindikatima – kazao je Aleksej Lobarev, predsednik Sindikata policije i bezbednosnih službi Ruske Federacije.

Anica Jondić je ispred Sindikata radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske istakla da svi policajci, bez obzira na to iz koje zemlje dolaze, imaju nešto zajedničko.

– Ono što policajce izdvaja u odnosu na najveći broj drugih profesija je to što je njihov povratak kući vrlo upitan. Želimo da standard i uslovi rada policajaca budu u skladu sa ovim rizikom – kazala je Jondić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari