Milan Radoičić: Potpredsednik ugostitelj 1Foto: screenshot tv most

Na pitanje Danasa zbog čega na sajtu Srpske liste nema biografija njenih novih potpredsednika našem listu je u ovoj političkoj organizaciji rečeno da ne znaju šta da rade jer se novinari interesuju samo za jednog.

To je naravno kontroverzni mitrovački biznismen MiIan Radoičić, koji je preko noći od „zaštitnika“ i pokrovitelja ove liste, inače miljenice i favorita Vlade Srbije među srpskim političkim organizacijama i opcijama na KiM, postao jedan od njenih pet potpredsednika. Ni sam Radoičić nije zainteresovan da mu se tačna lična i radna biografija pojavi u medijima – uz pitanje „Šta je to Danas“, odbio je da za naš list kaže nešto o sebi.

Lokalni „zlobnici“ njegovo nedavno iznenadno političko imenovanje dovode u vezu sa istragom o ubistvu lidera SDP Olivera Ivanovića, dok šef Kancelarije za KiM Marko Đurić „skida kapu“, kako je izjavio povodom izbora novih potpredsednika Srpske liste, „svakom borcu i građaninu koji je prepoznao potrebu da na ovom našem projektu radimo“.

Iako u Beogradu neki veruju da je Radoičić iz Glođana kod Dečana, rodnog sela aktuelnog kosovskog premijera i bivšeg komandanta OVK Ramuša Haradinaja, čime objašnjavaju njihove bliske kontakte, izvori našeg lista tvrde da je vlasnik mitrovačkog restorana „Grej“ rodom iz Đakoviće iz koje je njegova porodica 1999. prešla u Vrnjačku Banju. U severnom delu Kosovske Mitrovice, u koju ga je 2005. doveo tamošnji poznati biznismen Zvonko Veselinović, kupio je plac i sagradio stambenu zgradu u kojoj se nalazi i njegov restoran. Zbog zajedničkih poslova sa Veselinovićem bio je optužen za prisvajanje imovine Hipo Alpe Adria Lizinga, ali su 2016. obojica oslobođeni otužbi. Mediji tvrde da je Radoičić i pre toga bio osuđivan, ali se ne zna kad, zbog čega i koja mu je kazna izrečena.

Sa SRS, a potom SNS povezali su ga, kako se spekuliše, krugovi bliski jednom poznatijem, „beogradskom ugostitelju“ pokojnom Željku Ražnatoviću Arkanu, mada danas malo ko u vrhu vladajuće stranke javno priznaje da poznaje Radoičića. Čak i predsednik države i ministar policije tvrde da ne znaju ko je taj čovek, iako je, kako upućeni tvrde, bio domaćin na KiM Vučićevom sinu i bratu, a čak je i javno pohvaljen zbog zasluga za izborne uspehe Srpske liste, dok cela Mitrovica bruji da Marko Đurić redovno svraća u „Grej“.

Ipak, Milan Radoičić je široj srpskoj javnosti postao poznat tek posle ubistva Olivera Ivanovića, kad su ga pojedini politički predstavnici Srba sa KiM označili kao centar neformalne moći na severu Pokrajine, povezan sa kriminalnim aktivnostima. Preko noći se saznalo da je on zapravo i neka vrsta „velikog brata“ u Srpskoj listi koji se navodno ne libi da njenom predsedniku javno uteruje pamet u glavu šamarima i da je na terenu glavni pregovarač zvaničnog Beograda sa Prištinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari