Miletić: Ceniću Beograd po tome šta bude učinio za Evroprajd, a ne prema onome što kaže Šapić 1Foto: EPA-EFE/ROLEX DELA PENA

Koordinator „Europrajda“ Goran Miletić izjavio je danas da će ceniti Grad Beograd prema onome što bude učinio za tu manifestaciju, a ne prema onome što je rekao gradonačelnik Aleksandar Šapić, najavom da neće učestvovati na ovogodišnjem „Europrajdu“.

„Videćemo kako će to izgledati do kraja, to je njegova izjava, ne možemo nikoga naterati da dodje ili ne dođe. Biće šteta ako ne dodje, jer je to tradicija Prajda i Europrajda“, rekao je Miletić za N1.

Komentarišući zahtev pokreta Dveri i Pokreta obnove Kraljevine Srbije za otkazivanje te manifestacije, Miletić je rekao da „ne zna da li je pre smešan ili tragičan“.

„Prvenstveno je smešan jer ne možete uputiti zahtev gradonačelniku da otkaže dogadjaj koji nije ni zakazao. A drugo, tužan je, jer optužuju LBGT zajednicu za nedostatak nekih stvari u društvu, to liči na početak Drugog svetskog rata, kada su Jevreji optuživani za takve stvari“, naglasio je on.

Miletić je istakao i da je to „tipičan govor mržnje koji je samo malo lepše upakovan“.

Na pitanje da li na „Europrajdu“ očekuje premijerku Anu Brnabić, on je rekao da je ona ranije bila na Prajdovima i sa partnerkom i da ne vidi razlog zašto se ne bi pojavila na toj manifestaciji.

„Mislim da je njeno mesto tu kao pripadnici LGBT zajednice i premijerki“, ocenio je Miletić.

Izrazio je nadu da će nova vlada zakon o istopolnim zajednicama staviti kao prioritet na dnevni red, a povodom toga što je predsednik za taj zakon rekao da „nije ustavan“, Miletić je rekao da „mi kao država koja je zasnovana na vladavini prava imamo Ustavni sud“.

„Pa svako ko misli da to nije ustavno, može tražiti do Ustavnog suda da utvrdi ustavnost. Mislim da predsednik treba pod hitno da podrži usvajanje zakona, a ne da kaže da je protivustavan“, istakao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari