Milion dinara Zorici Brunclik za pevanje na Festivalu zimnice 1Foto: Youtube

Na Festivalu zimnice u Koceljevi 25. septembra biće veselo – okupljene goste i domaćine zabavljaće estradna pevačica Zorica Brunclik, odlučio je Organizacioni odbor festivala.

Iz opštinske kase te siromašne komune, koja spada među 41 nerazvijenu opštinu u Srbiji, biće joj isplaćeno milion dinara, tačnije 963.600 dinara bez PDV-a.

Da sve bude još smešnije i žalosnije, pregovarački postupak za angažovanje estradne zvezde vođen je u ime Biblioteke „Janko Veselinović“ iz Koceljeve, koja je jedina kulturna institucija u opštini.

Direktor biblioteke Nebojša Ostojić kaže da je pregovarački postupak samo formalno tekao preko biblioteke, potvrdio da je postupak završen, ali da još nije dobio fakturu.

Za detalje ovog aranžman upućuje na rukovodstvo opštine i opštinske uprave, ali nismo uspeli da od njih dobijemo bilo kakvu informaciju kako je i zašto za veselje odabrana Zorica Brunclik, kao i kako se došlo do pomenutog iznosa honorara za njen nastup.

U obaveštenju o sprovođenju pregovaračkog postupka navedeno je da je u pitanju javna nabavka koju može da izvrši samo određeni ponuđač.

Pošto je odlučeno da će da nastupi Zorica, pregovor o visini honorara mogao je da vodi samo ponuđač „Srebrna planeta“ iz Valjeva, koja jedina ima pravo da ugovori njen muzički nastup.

U registru APR-a ta agencija nosi naziv „PR Stefan Lukić PR izvođačka umetnost Srebrna planeta Valjevo“.

Zastupa je imenovani mlađani 22-godišnji Stefan, koji je osnovao firmu pre tačno tri godine, ali je zbog korone imao podužu pauzu u radu.

Među delatnosti kojima se „Srebrna planeta“ bavi navedeni su – umetnost, zabava i rekreacija, stvaralačke, umetničke i zabavne delatnosti, izvođačka umetnost.

Dalje se navodi da te „stvaralačke, umetničke i zabavne delatnosti obuhvata aktivnosti kojima se zadovoljavaju kulturne potrebe korisnika i obezbeđuje zabava u za to namenjenim objektima. Obuhvaćene su proizvodnja, promocija i izvođenje predstava, održavanje umetničkih i zabavnih programa i priređivanje izložbi namenjenih publici; obezbeđivanje umetničkih, kreativnih i tehničkih mogućnosti za stvaranje umetničkih dela i izvođenje predstava“.

Pošto su, dakle, pregovori uspešno završeni sve je spremno za održavanje Festivala zimnice.

Građani Koceljeve će za jedan nastup estradne pevačice izdvojiti oko 8.200 evra, odnosno 20-ak prosečnih plata u opštini. Na priredbi mora da bude veselo, neka se peva i igra, pa koliko košta da košta.