Milivojević: Ne bi me iznenadilo da iza okupljanja protivnika vakcinacije i kovid propusnica stoji sam Vučić 1foto-FoNet-Aleksandar-Levajkovic

Strašno je što je Aleksandar Vučić kao generator svakog nasilja u Srbiji, stvorio društvo u kome su primitivizam i ogoljena sila postali prihvatljivi načini komunikacije, ocenjuje za Danas Srđan Milivojević, član Glavnog odbora Demokratske stranke, upitan da prokomentariše okupljanja i pretnje demonstranata ispred porodičnih domova Predraga Kona i Branislava Tiodorovića, na koje policija ne reaguje.

Ispred zgrade epidemiologa Predraga Kona sinoć se okupio određen broj građana uzvikujući „uhapsite Kona“ i „Mengele, Mengele“, a dve noći zaredom, građani su se okupljali i ispred doma Branislava Tiodorovoća, uzvikujući slične parole.

Učesnici protesta poručili su da će dolaziti ispred njihovih kuća dok ne povuku „nacističke“ mere, te da po cenu života neće prihvatiti “kovid logor koji nam pripremaju”.

Milivojević podseća da je, kada su pristalice SNS i mafijaških kriminalnih grupa nedavno nekažnjeno uzemiravale Dragana Đilasa i pretile njegovoj porodici, pušten duh iz boce, te da je sada teško zatvoriti Pandorini kutiju zla.

– O delovanju i učinku Kriznog šaba mislim sve najgore. Uveren sam da bi mnogo svsrsihodnije bilo da je podneta krivična prijava protiv ljudi koji su pogazili svoju profesiju i svoju etiku. Osuđujem svaki ovakav vid pretnje i ugrožavanja sigurnosti članova kriznog štaba. Ne bi me čak ni iznenadilo da iza okupljanja protivnika vakcinacije i uvođenja kovid propusnica stoji sam Aleksandar Vučić kako bi članovima Kriznog štaba pojasnio šta ih čeka ako pokušaju da dignu glavu i misle onako kako struka nalaže, a ne onako kako odgovara ovom mafijaskom režimu – zaključuje Milivojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari