Milivojević: Svi ćute i prelaze na drugu stranu ulice 1Foto: Privatna arhiva

Ma, kakvo izvinjenje, niko nam se ne obraća, kazao je za Danas Milovan Milivojević, koga je, kao i članove njegove porodice, vređao deo radnika fabrike „Milan Blagojević – Namenska“ iz Lučana, koji su se, pre neki dan, okupili ispred Osnovnog suda u Ivanjici.

– Nekoliko njih koji su nas vređali sretao sam u gradu, ali čim me vide prelaze na drugu stranu ulice i saginju glavu. Valjda ih je sramota i od stida ne smeju da se jave i da me pogledaju u oči. Drugi građani Lučana, koji nisu bili ispred suda u Ivanjici, prilaze mi i izražavaju podršku i meni i mojoj porodici, kaže Milivojević i dodaje da izvinjenje nije stiglo ni od rukovodstva, niti od predstavnika fabričkog sindikata.

Kako je Danas pisao, nekoliko stotina radnika te državne fabrike „spontano“ se okupilo 3. oktobra ispred Osnovnog suda u Ivanjici, kako bi podržali Radoša Milovanovića, direktora tog preduzeća. On i još dvojica fabričkih rukovodilaca optuženi su da su odgovorni za tragediju u toj fabrici 14. jula 2017. godine, kada su u eksploziji baruta poginuli radnici Milomir Milivojević, Milovanov sin, i Milojko Ignjatović. Suđenje je trebalo da počne u ivanjičkom sudu, ali je odloženo za 15. novembar.

I pored sumnji da su podršku organizovali direktor i fabrički sindikat, radnici tvrde da su se samoorganizovali i svojim kolima, o svom trošku, doputovali u Ivanjicu. Deo radnika je vređao porodicu Milivojević, koja duže od dve godine traži od državnih organa da rasvetle okolnosti tragedije u toj fabrici, dok je većina ćutala i sve to posmatrala.

– Nisam ja ni očekivao izvinjenja od njih. Šta da očekujem kada kolege sa kojima radim 30 godina u fabrici, prijatelji i komšije nisu ušli u našu kuću godinu i po dana, samo zato što tražim pravdu i odgovornost za smrt moga sina. Ja sam trenutno na bolovanju, ali niko me nije pozvao da mi kaže – izvini, morao sam da dođem, jer znam da je većina morala da dođe u Ivanjicu, zbog straha da će ostati bez posla, svedoči za Danas Milivojević.

Da čovek ne poveruje

– Svi oni koji su nas vređali ćute. Da čovek ne poveruje. Ni ja, ni ćerka, ni supruga nismo dobili nijednu jedinu poruku na mobilni telefon, a kamoli telefonski poziv ili direktno izvinjenje na ulici. Niko nam se ne obraća, svedoči Milovan Milivojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari