Miljković: Materijala za emisiju ima dovoljno, problem što „persone” neće da dođu (VIDEO) 1Foto: Danas/Vi pitate

O svojoj emisiji „Persona non grata”, ali i o odlasku sa RTS-a, govorila je Nataša Miljković, TV voditelj i novinarka, odgovarajući na pitanja čitalaca dnevnog lista Danas na Instagramu.

Odgovarajući na pitanje koga smatra za najveću „persona non grata” u Srbiji trenutno, Miljković je istakla da odgovor na to pitanje zavisi i od toga „koga pitate”.

„Zavisi koga pitate. Po meni, to su svi oni ljudi fini, pošteni, školovani, mudri, čestiti ljudi, oni koji traže, žele da im bude bolje u životu. Oni koji nisu zaboravili da im je nekada bilo dobro i da su živeli u jednom pravednijem sistemu, gde su se osećali sigurnije i više verovali u svoje institucije”, istakla je Miljković.

Građane je zanimalo i kakvi su planovi za emisiju „Persona non grata”, te da li se plaši da će joj ponestati materijala za istu, a Miljković ne krije da je i sama o tome razmišljala.

„Zar mislite da nema dovoljno materijala? Ove nedelje sam to mislila i ja. Međutim, videćete u ponedeljak. Materijala ima toliko da ne može da stane u jednu emisiju. Ono što je problem jeste što ‘persone’ neće da dođu. Mi upravo očekujemo odgovor jedne takve persone, ali ne verujem da ćemo dobiti potvrdan odgovor, tako da će emisija biti o njoj, a stvarno je mnogo velika ‘persona’”, objasnila je Miljković.

Budući da se među pitanjima koja su građani postavili našlo i jedno o gostovanju onih koji su nekada bili bliski aktuelnim vlastima, a sada to više nisu, Miljković se nadovezala i dodala da su i više nego dobrodošli, te da ih zovu, ali da često nema odgovora.

„Da i ne samo ja, nego i moje kolege, zovemo, ali taj povratni mejl nikako da nam stigne. Nada umire poslednja”, kratko je odgovorila Nataša.

Među pitanjima građana našlo se i jedno o negativnim komentarima upućenim putem društvenih mreža Nataši Miljković nakon što je napustila RTS. Međutim, Miljković ističe da to zapravo i nije bio slučaj.

„Kada sam odlazila sa RTS-a, uopšte nije bilo loših komentara, naprotiv. Puštali su mi čestitke. Da vam iskreno kažem, to mi je bilo baš tužno. Odlazila sam sa televizije posle petnaest godina, a umesto da vidim da je to loš potez, da biram umesto velikog RTS-a jednu malu, privatnu televiziju… Niko u tome nije video da sam ja na gubitku. Naprotiv. To mi je bilo tužno, poražavajuće saznanje”, objašnjava Miljković.

Kada bi imala moć, medije bi promenila kako u vidu njihovih finansija, tako i po pitanju vraćanja dostojanstva istim, ali bi, kako kaže, vratila i neke kolege koji su se od novinarstva oprostili.

„Vratila bih im uticaj, vratila bih im novac, dakle, više finansija. Vratila bih im dostojanstvo tako što bih, tako rado, neke divne kolege koje su pobegli iz ove naše profesije, vratila u novinarstvo, na televiziju i u novinske redakcije, kao i na portale. Mnogi, možda i najbolji među nama, su odavno napustili ovu profesiju, a zauzeli je neki drugi”, rekla je Miljković.

Odgovore možete pogledati i na zvaničnom Instagram nalogu Danasa – @danas.rs.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dnevni list Danas (@danas.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari