Ministar prosvete Srbije: Udžbenik za hrvatski jezik će biti povučen, sledeće godine ga neće biti

Ostavite komentar


  1. Konačno jedna normalna stvar od Ministra prosvete. Doduše da je neka manje zapaljiva tema verovatno se ne bi pojavljivao, ali ajde.

  2. Konacno da neko stane na put glupostima novokomponovanih drzava koje se jos pozivaju i na nacisticku proslost! Vidite kako su to uradile razvijene drzave Evrope sa manjinama. Pitajte u Francuskoj da li je dozvoljen bretonski ili korzikanski da ne govorimo o baskijskom. Pitajte u Bugarskoj da li je dozvoljen makedonski i turski? Malo se raspitajte da ne bismo mi bili opet najpametnija, citaj najgluplja drzava, drzava na svetu. U Nemackoj ni frizijski ni luzickosrpski nemaju sanse. A razlikuje se od standardno onaj prvi cak 50 %. Kod nas pak sva stokavska narecja koja su uzeta za standard odstupaju medusobno max 5 % pa ni ne prate novokomponovane granice!

  3. Da li neko u Ministarstvu prosvete pregleda ijedan udžbenik pre nego pusti u štampu i u škole? U zadnje vreme se vrlo često iznenađujemo šta piše u udžbenicima iz kojih nam uče deca kao da ih niko pre dece nije pogledao.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.