Ministarka Popović: Izmene Ustava u oblasti pravosuđa u interesu građana Srbije 1Foto: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je danas da odredbe Ustava u oblasti pravosuđa „treba menjati zbog gradjana Srbije, jer je to u njihovom interesu“, ali je dodala i da te izmene podrazumevaju i „bolje ocene u procesu pregovora za članstvo u Evropskoj uniji“.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, Popović je na prvom javnom slušanju o Nacrtu akta o promeni Ustava i Nacrtu ustavnog zakona za sprovodjenje Ustava održanom u Nišu istakla da se promene najvišeg pravnog akta obezbetiti „jačanje nezavisnosti i nepristrasnosti pravosuđa“.

Ministarka je naglasila da su predložene promene Ustava predvidjene kao aktivnost u Akcionom planu za Pregovaračko poglavlje 23 i da predstavljaju uslov za dalju reformu pravnog sistema i reformu u oblasti vladavine prava.

U javnom slušanju učestvovali su i članovi Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Skupštine Srbije, članovi Radne grupe, kao i šira javnost, odnosno predstavnici sudova, tužilaštva i strukovnih udruženja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari