Ministarka pravde Kosova posetila optužene pred Specijalnim sudom u Hagu 1Foto: Petar Paunović

Ministarka pravde Kosova Albulena Hadžiju je zajedno sa delegacijom Skupštine Kosova u sredu i četvrtak posetila u Hagu optužene Specijalnog suda, napisao je na fejsbuku poslanik Samoopredelenja Adnan Rustemi, koji je član delegacije.

Bivši predsednik Kosova Hašim Tači i bivši predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji su odbili da se sastanku sa delegacijom Vlade i Skupštine Kosova.

Na Fejsbuku Rustemi nije napisao razloge odbijanja Tačija i Veseljia da se susretnu sa delegacijom Vlade i Skupštine Kosova, dok su prištinski mediji oobjasnili da se posete delegacija Kosova računaju kao posete članova porodice i da su dvojica bivših najviših zvaničnika Kosova odbila da to vreme potroše na sastanak s delegacijom Kosova.

Uz to, ministarka Hadžiu je Tačija i Veseljia vrlo često, dok je bila poslanica Skupštine Kosova, nazivala kriminalcima i ubicama i u Prištini se veruje da je i to jedan od razloga zbog kojeg njih dvojica odbili da se susretnu sa Hadžiu i drugima.

Rustemi je na Fejsbuku objavio da se „zajedno s potpredsednicom Skupštine, Sarandom Bogujevci, ministarkom pravde Albulenom Hadžiju i poslanikom Erdžanom Galušijem, tokom posete Specijalizovanim komorama, juče sastao s Hisnijem Gucatijem, Pjeterom Šalom i Redžepom Seljimijem, a danas sa Jakupom Krasnićijem i Nasimom Haradinajem. Bila je to institucionalna i važna poseta. Na ovim sastancima smo blisko upoznati sa zahtevima, tretmanom i drugim aspektima u vezi sa Sudom“, napisao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari