Ministarstvo izdvojilo 70 miliona dinara za izradu dokumentacije hidrosistema 1Foto: Arhiva

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture obezbedilo je 70 miliona dinara za izradu projektne dokumentacije za završetak Regionalnog višenamenskog hidrosistema ”Stubo-Rovni”, koji će trajno rešiti pitanje snabdevanje vodom za 250.000 ljudi u Kolubarskom okrugu i gradskoj opštini Lazarevac.

Planirano je da tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije bude raspisan do kraja meseca, a potpisivanje ugovora može se očekivati u drugoj polovini jula.

Novac za izradu projekta, kako je rekla potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović ranije je rekla da je Ministarstvo obezbedilo preraspodelom unutar svog budžeta.

Izrada dokumentacije obuhvatiće preostale delove cevovoda iz akumulacije “Stubo-Rovni”, u dužini od 27 km, ka opštinama Ub, Lajkovac i Lazarevac, postrojenje za preradu vode „Pećina II“ kapaciteta 600 litara u sekundi, kao i novi cevovod za snadbevanje Ljiga.

Regionalni višenamenski sistem “Stubo-Rovni”, koji se gradi 29 godina, trenutno snabdeva samo mali deo Valjeva, a završetkom izgradnje svih objekata za koje izrada projekata počinje krajem leta, biće trajno rešeno pitanje snabdevanja vodom 250.000 stanovnika Valjeva, Mionice, Uba, Lajkovca, Lazarevca i Ljiga, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari