Ministarstvo odbrane: Ne politizovati saobraćajnu nesreću u Drenovcu, poginuli stariji vodnik Kovačević nije učestvovao u vežbi "Platinasti vuk" 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Ministarstvo odbrane apelovalo je danas da se ne politizuje saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo stariji vodnik prve klase Branislav Kovačević i da se ne iznose netačne i neproverene informacije, navodeći da Kovačević nije učestvovao u vežbi „Platinasti vuk“, koja se održava na 50 kilometara udaljenosti od mesta nesreća dogodila, već da je obavljao redovne zadatke obezbeđivanja administrativne linije sa Kosovom.

Kako se navodi u saopštenju, Kovačević je u petak bio angažovan na obavljanju redovnih zadataka obezbeđivanja administrativne linije sa Kosovom i Metohijom. Zajedno sa svojom grupom kretao se motornim vozilom, kojim je upravljao, kroz Kopnenu zonu bezbednosti kada se oko 9:30 u selu Drenovac dogodila saobraćajna nesreća.

„Stariji vodnik Kovačević učesvovao je u borbenim dejstvima na Kosovu i Metohiji tokom 1998. i 1999. godine, u sastavu 549. motorizovane brigade, na dužnosti komandira voda, u 2. motorizovanom bataljonu u Đakovici. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece. Čestito i hrabro je služio svojoj otadžbini i svom narodu, uvek dajući primer kako treba da se obavlja ova sveta dužnost“, dodaju u saopštenju.

U nesreći su, kako dodaju, povređena još trojica pripadnika Vojske Srbije, koja su se u trenutku udesa nalazila u vozilu.

„Oni su pravovremeno zbrinuti u zdravstvenoj ustanovi u Vranju, gde su im konstatovane telesne povrede koje nisu opasne po život. Sve okolnosti saobraćajne nesreće biće utvrđene u skladu sa zakonom predviđenim procedurama“, ističu iz Ministarstva odbrane.

Ministarstvo je, povodom navoda u javnosti, ukazalo i da u pomenutoj vojnoj vežbi nije učestvovao nijedan vojnik koji je u saobraćajnoj nesreći povređen, kao ni vozilo u kojem su se Kovačević i vojnici u trenutku nesreće nalazili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari