Ministarstvo odbrane: U beogradskom naselju Galenika počelo useljavanje 375 od ukupno 1.000 stanova 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE

U beogradskom naselju Galenika danas je počelo useljavanje 375 od ukupno 1.000 stanova namenjenih pripadnicima snaga bezbednosti, koliko je planirano da bude izgrađeno u tom naselju, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Uručivanju ključeva novim stanarima prisustvovali su ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

„Imali smo priliku da obiđemo stanove koji su zaista izuzetno urađeni, radila ih je domaća, porodična firma, i hoću da zahvalim i tim ljudima i svim radnicima koji su u tome učestvovali. U ove stanove ugradili su preko 80 odsto domaćih materijala, koje proizvode naše fabrike i koji su naš proizvod, što govori koliko smo vodili računa o domaćoj ekonomiji“, rekao je Stefanović.

Naglasio je da su stanove dobili ljudi koji su u prvom redu zaštite građana Srbije, i poručio da je zato važno da oni i njihove porodice imaju krov nad glavom.

Ministarka Kisić podsetila je, kako je navedeno u saopštenju, da se pre oko dve godine na mestu gde se danas nalazi kompleks stanova za pripadnike snaga bezbednosti nalazila poljana.

„Jako je bitno da ovi radovi nisu stali ni tokom pandemije, tako da danas posle Vranja, Kraljeva, Kruševca, Sremske Mitrovice, Novog Sada, po prvi put pripadnicima služba snaga bezbednosti u Beogradu dodeljujemo ključeve njihovog stana“, rekla je Kisić i poželala vlasnicima stanova da mnogo lepih i srećnih trenutaka provedu u novim stanovima.

Gradonačelnik Radojičić naveo je da je pre dve godine na lokaciji u Zemunu postavljen kamen temeljac za izgradnju stanova, navodeći da se njihova izgradnja završava u roku.

„Ovo je još jedan primer da skladan odnos između ideja predsednika Vučića, Vlade Srbije i lokalnih samouprava dovodi do realizacije projekata i još jedan primer da uz skladan odnos, mir i sigurnost, zajedno možemo da postignemo najveće ciljeve“, rekao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari