Ministarstvo pravde pokrenulo nadzor rada Višeg suda u Vranju nakon nestalog predmeta o Dejanu Nikoliću Kantaru 1Dejan Nikolić Kantar, Foto: Lična arhiva

Povodom medijskih natpisa o nestanku spisa žalbenog predmeta u postupku koji se vodi pred Višim sudom u Vranju protiv okrivljenog Dejana Nikolića zvanog Kantar, Ministarstvo pravde saopštilo je da je odmah po saznanjima o navedenom pokrenulo postupak nadzora nad radom Višeg suda u Vranju.

Podsetimo, Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) saopštila je da je predmet u kom je Dejan Nikolić Kantar osuđen na 18 meseci zatvora zbog ugrožavanja bezbednosti novinara vranjskog OK radija, nestao je iz Višeg suda u tom gradu.

„Ministarstvo će posle izjašnjenja predsednice suda preduzeti neophodne mere imajući u vidu okolnosti slučaja“, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

Takođe, napominju da je predsednica Višeg suda u Vranju podnela krivičnu prijavu protiv NN lica u vezi sa spornim događajem i da Visoki savet sudstva i Vrhovni sud takođe preduzimaju mere iz svoje nadležnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari