Ministarstvo prosvete: Polaganje male mature počelo na vreme i bez problema 1Foto: V. A.

Završni ispit za učenike osmih razreda počeo je danas u 522 škole širom Srbije na vreme i bez problema, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Prvi potpredsednik vlade i ministar prosvete Branko Ružić obišao je jutros učenike Osnovne škole „Ujedinjene nacije“ u Beogradu i poručio da su preduzete sve mere da se završni ispit, koji je počeo danas rešavanjem testa iz srpskog/maternjeg jezika, odvija bez problema tokom današnjeg i u naredna dva dana.

Ministar je đacima rekao da će im sva znanja koja su stekli tokom dosadašnjeg školovanja biti korisna tokom rešavanja ovih testova.

„Pažljivo radite zadatke i dobro promislite pre nego što odgovorite. Imajte na umu da je sasvim dovoljno vremena, da nema potrebe da žurite i da brzopleto dajete odgovore i rešavate zadatke“, rekao je Ružić i dodao da u srednjim školama ima dovoljno mesta za sve učenike.

Završni ispit se sprovodi u skladu sa operativnim planovima koje su zajedno, u cilju nesmetanog odvijanja ispita, pripremili Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo unutrašnjih poslova i polaže ga više od 65.000 osmaka.

Testovi koji su štampani na srpskom, ali i na jezicima osam nacionalnih manjina su tokom vikenda bezbedno distribuirani školama.

Nakon završetka ispita iz srpskog/maternjeg jezika Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objaviće rešenja današnjeg testa na internet stranici Ministarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari