Reporterka Danasa u OŠ "Ujedinjene nacije": Prisustvo policije na prvi pogled jedina novina na polaganju male mature 1Foto: V. A.

Učenici OŠ” Ujedinjene nacije” koji malu maturu polažu u svojoj školi uveliko se okupljaju u dvorištu uoči početka testa iz srpskog jezika koji danas polažu u sklopu završnog ispita. Na pitanje kako se osećaju, đaci jednoglasno za portal Danasa odgovaraju da imaju tremu.

Ministar prosvete Branko Ružić je rekao da dojava o postavljenim bombama u školama nije bilo i da je Ministarstvo preduzelo sve mere što se tiče bezbednosti.

– Napravljeni su operativni planovi, Republička upisna komisija je smanjila broj objekatau kojima se održava završni ispit za 60 procenata, imamo odličnu saradnju sa MUP-om i nema razloga za bilo kakvu brigu i bojazan – rekao je Ružić.

Reporterka Danasa u OŠ "Ujedinjene nacije": Prisustvo policije na prvi pogled jedina novina na polaganju male mature 2
Foto: V. A.

On je rekao da su deca koju je jutros obišao u školi “ Ujedinjene nacije” dobro raspoložena i da je siguran da će stečeno znanje spremni da prenesu u odgovore na testovima i da će uspeti da upišu željene škole. Ružić je rekao da će u srednjim školama biti dovoljno mesta za upis svih učenika.

Reporterka Danasa u OŠ "Ujedinjene nacije": Prisustvo policije na prvi pogled jedina novina na polaganju male mature 3
Foto: V. A.

Ispred škole dežuraju tri policajca i to je na prvi pogled sve što se razlikuje od uobičajene male mature.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari