Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije izradilo instrukciju za postupanje policije pri nestanku maloletnika 1Foto: Z. S. M.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je izradilo Instrukciju za postupanje policijskih službenika u slučaju prijave nestanka maloletnog lica i načinu hitnog obaveštavanja javnosti.

Državni sekretar Ministarstva Danilo Stevandić  je na sastanku radne grupe za uvođenje sistema za hitno obaveštavanje javnosti o nestanku maloletnog lica (Amber Alert) razmotrio dosadašnje korake na uspostavljanju tog sistema koji će se u Srbiji zvati „Pronađi me“, navedeno je u saopštenju.

Stevandić je precizirao da bi građani o nestanku maloletnog lica, prema do sada dogovorenim kriterijumima, trebalo da budu obaveštavani putem SMS-poruke, prekidanjem televizijskih i radio emisija obaveštenjem o tome, kao i „kajronima“ na auto-putu, aerodromskim, autobuskim i železničkim stanicama.

U sastavu radne grupe za uvođenje sistema „Pronađi me“ koju je februara ove godine, formirao ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, predstavnici su nekoliko ministarstava, Centra za nestalu i zlostavljanu decu i udruženja „Astra“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari