Ministarstvo zdravlja doniralo dva sanitetska vozila Zdravstvenom centru Vranje 1Foto: zcvranje.com

Predstavnici Ministarstva zdravlja uručili su donaciju u sanitetskim vozilima, vrednu 12,5 miliona dinara, Zdravstvenom centru (ZC) u Vranju.

Direktor ZC Vranje Saša Đorđević rekao je da je Ministarstvo ovoj zdravstvenoj ustanovi doniralo „dva kompletno opremlјena vozila koja pacijentima omogućuju bezbedan transport, svu potrebnu neophodnu pomoć u slučaju potrebe, za košićenje u gradu, ali i pri transportu ka kliničkim centrima“.

„Ovo je veliki pomak u vezi sa obnovom voznog parka ZC Vranje što ukazuje na to da je naša zdravstvena ustanova zaista regionalni centar. U našem voznom parku imamo sedam vozila sa preko million pređenih kilometara, ostala vozila sa preko 450.000 pređenih kilometara“, rekao je Đorđević u obraćanju medijima.

Ministarstvo zdravlja doniralo dva sanitetska vozila Zdravstvenom centru Vranje 2
Foto: zcvranje.com

Kako je istakao, ova donacija će značajno rešiti probleme prevoza pacijenata, ali će ZC nastaviti sa obnovom voznog parka.

„Za razliku od ranijeg perioda, kada su donacije bile sa strane, ova vozila je obezbedila država i resorno ministarstvo. Zdravstvenom centru Vranje se sada zaista posvećuje sva potrebna pažnja“, istakao je direktor te zdravstvene ustanove.

Dodao je da se opremanje bolnice odvija planiranom dinamikom.

„Za opremanje i adaptaciju prostora za novi skener izdvojeno je 10 miliona dinara i sada je samo tehničko pitanje kada će on početi sa radom. Aplicirali smo za novu opremu, ali i za nove kadrove i to je ono što je najvažnije za naše pacijente“, zaklјučio Đorđević.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari