Mladi se priključili akciji ozelenjavanja Sremske Mitrovice 1Foto: mitrovica.info

U okviru projekta ozelenjavanja Sremske Mitrovice i njene okoline pod nazivom „Velika sadnja – Zeleni prsten”, udruženje mladih „UM” posadilo je 15 mladica drveća na prostoru pored puta ka Velikim Radincima.

Kako prenosi Sremskomitrovački portal, iz ovog udruženja kažu da bi na ovaj način želeli da deo onoga što svakodnevno svi koristimo, vrate prirodi i time doprinesu održivom razvoju i unapređenju životne sredine za buduće generacije.

U ime udruženja Vladimir Bakša se zahvalio lokalnoj samoupravi koja im je omogućila da učestvuju u ovoj akciji ozelenjavanja i kratko dodao:

„Smatramo da je akcija veoma bitna za podizanje svesti o čistoći, o važnosti sadnje drveća, jer drveće nam prečišćava vazduh”, rekao je Bakša.

U ime mitrovačke Gradske uprave, mladima se zahvalio Vladimir Pavlović, predsednik lokalne Skupštine, naglasivši da su članovi udruženja „UM” pravi primer šta znači biti društveno odgovoran i kako se može doprineti zajednici u kojoj se živi.

„Grad Sremska Mitrovica je uvek tu da u saradnji sa njima zajedno učestvuje i u budućim akcijama”, zaključio je Pavlović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari