„Mobilna klinika“ ruskih i srpskih lekara u Sremu 1Foto: mitrovica.info

Početkom avgusta u saradnji nadležnih organa Sremskog okruga, opština Ruma, Šid, Irig, Ruske humanitarne misije i organizacije „Narodna diplomatija“ počeo je s realizacijom projekat „Mobilna klinika“, u okviru kojeg će ruski i srpski lekari u toku 12 dana posetiti preko 15 naseljenih mesta u opštinama Ruma, Šid i Irig i uraditi preko 200 pregleda.

Kako prenosi Sremskomitrovački portal, o projektu su na konferenciji za medije govorili izvršni direktor Ruske humanitarne misije na Balkanu Branimir Nešić, savetnik Ruske humanitarne misije Goran Petronijević i direktor Ruskog doma Jevgenij Baranov.

Tom prilikom je istaknut izuzetan značaj ovog projekta koji će omogućiti svim strukturama socijalno ugroženog stanovništva koje živi daleko od lokalnih domova zdravlja u ovom regionu da prođu preventivne preglede i dobiju kvalitetnu medicinsku pomoć.

U okviru projekta „Mobilna klinika“, Ruska humanitarna misija je odlučila da domovima zdravlja u Rumi, Šidu i Irigu donira i agregate električne energije, koji će omogućiti nesmetan rad ovim ustanovama.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari