U Opštoj bolnici Užice puštena je u rad Akademska mreža, savremeni informacioni sistem, koja će zaposlenima u toj ustanovi omogućiti pristup stručnoj literaturi, konsultacijama i onlajn konferencijama iz oblasti medicine.

Puštajući u rad savremeni informacioni sistem, dr Simo Vuković, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, podsetio je da je Akademska mreža Srbije bila dostupna fakultetima, kliničkim i univerzitetskim centrima, ali da od petka i užički lekari imaju pristup najsavremenijoj literaturi i razmeni znanja iz medicine, koje ta mreža nudi.

On je pohvalio Zdravstveni centar Užice da prednjači u primeni informacionih tehnologija, a potom najavio da će do 2015. godine biti objedinjen kompletan informacioni sistem u Srbiji.

Istakavši da je ta mreža deo složenog informatičkog sistema Zdravstvenog centra Užice, dr Aleksandra Vračarić, pomoćnica direktora te ustanove, objasnila je da će korist od pristupa toj mreži imati i lekari i pacijenti.

– Biće omogućeni i prenosi operacija, prisustvo stručnim skupovima, kao i direktna i brza razmena snimaka, pogotovo kada su u pitanju hitni slučajevi, rekla je dr Vračarić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari