Mozzart pomaže zdravstvu Srbije u borbi protiv korona virusa 1Foto: Mozzart

Posle donacije najsavremenijih kreveta za intenzivnu negu Institutu za ortopediju Banjica, privremenoj bolnici u beogradskoj Areni uručeni paketi vode

Pacijenti koji su zaraženi korona virusom trebalo bi da unose i do šest litara vode dnevno, pa su privremenoj covid-bolnici u beogradskoj „Areni“ stalno neophodni paketi za hidrataciju. Kompanija Mozzart odmah je reagovala i obezbedila isporuku vode za preko 430 covid-pacijenata, koliko je trenutno smešteno u našoj najvećoj dvorani i 100 lekara koji o njima vode računa.

Mozzart pomaže zdravstvu Srbije u borbi protiv korona virusa 2
Foto: Mozzart

Veoma smo zahvalni Mozzartu na brzoj reakciji i donaciji značajne količine vode, koja nam je u ovom trenutku preko potrebna. Naša privremena bolnica je dobro opremljena i pacijenti imaju najbolju moguću negu, ali svaki dodatni vid pomoći je uvek dobrodošao. Pozivam sve kompanije da slede primer Mozzartovog društveno-odgovornog poslovanja i da osluškuju gde je potrebna pomoć – istakao je Vlado Batnožić, koordinator privremene bolnice „Arena“.

Mozzart pomaže zdravstvu Srbije u borbi protiv korona virusa 3
Foto: Mozzart

Akcijom uručenja paketa vode i kafe nastavljena je podrška zdravstvenom sistemu Srbije od strane kompanije Mozzart, koja se već mesecima trudi da poboljša uslove za rad našim lekarima u jeku pandemije.

Ove nedelje počela je da oprema bolnice najsavremenijim krevetima za intenzivnu negu, a prva isporuka bila je Institutu za ortopediju Banjica. Prethodno su kroz paket pomoći značajna sredstva izdvojena za podršku zdravstvenim ustanovama, kao i za nabavku deset respiratora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari