MUP apeluje da se prijavi neispravan autobus ili umoran vozač 1Foto: EPA / Zoltan Balogh

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije pozvalo je građane da, ukoliko posumnjaju u tehničku ispravnost autobusa turističkih agencija kojima se prevoze ili u psihofizičko stanje vozača kao što su umor ili alkoholisanost, o tome odmah obaveste Upravu saobraćajne policije.

Kako se navodi u saopštenju, to mogu da urade na telefon 011/27-410-67, a patrola će odmah izaći na teren kako bi proverila vozače i ispravnost autobusa u cilju unapređenja bezbednosti putnika u autobusima.

Od aprila do juna, saobraćajna policija je izvršila nadzor nad poštovanjem propisa o bezbednosti saobraćaja i propisa o radnom vremenu posade u drumskom prevozu u 98 turističkih agencija, kao i u 51 pravnom licu i kod 15 preduzetnika koje su angažovale turističke agencije za prevoz putnika.

Otkriveno je 564 prekršaja, od toga 237 prekršaja pravnih lica i odgovornih lica u pravnim licima, 23 prekršaja preduzetnika i 304 prekršaja vozača.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “MUP apeluje da se prijavi neispravan autobus ili umoran vozač”

  1. Ma sta mi kazete. Secam se jednom da sam isao od Beograda do Novog Sada autoputem. Ispred mene je vozio covek koji je bio mortus pijan, isao iz trake u traku, pa samo sto ne sleti sa puta, a pred NS je ogulo jedno 200 metara branika. Sve je sevalo od varnica i prava sreca je da niko nije poginuo. Zvao sam policiju 10 puta i niko ga nije skunuo sa puta. Blago receno, vi ste jedna parazitska organizacija koju nije briga za bezbednost gradjana, bezbednost saobracaja i samo dajete izjave da bi vam narod verovao.
    Da ne kazem da niste poslali nikoga kad nam je kuca obijena, pa kada sam podneo krivicne prijave protiv portupozarne inspekcije u MUP-u. O ovome moze da seprica celi dan i nemojte da zavaravate gradjane da vi pratite nesto jer u pozlednje vreme sve go kriminalac, slepac i lopina u vrhu policije.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.