MUP dozvolio protest i kontraskup 1Arhivska fotografija: Fonet TV

MUP je dozvolio istovremeno održavanje sutrašnjeg protesta Vojnog sindikata i Policijskog sindikata Srbije, i skupa podrške Saveza boračkih organizacija Srbije „Za jedinstvo naroda u očuvanju bezbednosti Srbije“, koji će biti sa druge strane ulice.

Oba skupa su prijavljena uredno u skladu sa zakonom. MUP neće uskratiti pravo okupljanja bilo kome, a preduzeće sve mere u cilju njihovog bezbednog održavanja, navodi se u odgovoru MUP na pitanje FoNeta o dozvoli za održavanje skupova.

Kako je objašnjeno, na osnovu člana 15. Zakona o javnom okupljanju MUP može doneti rešenje kojim se ne dozvoljava održavanje javnog skupa, ukoliko postoje jasno navedeni razlozi propisani članom 8. tog zakona, a kojima se ograničava sloboda okupljanja.

U slučaju sutrašnjeg protesta sindikata i „kontramitinga“ Saveza boračkih organizacija, policija je procenila da mogu bezbedno da se održe udaljeni 20 metara jedan od drugog. 

I oružari na protestu

Članovi Sindikalne organizacije fabrike “Zastava oružje” pridružiće se protestu vojnog i policijskog sindikata, koji će sutra u podne biti održan ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu. Na poziv sindikata vojske i policije, članovi naše sindikalne organizacije će im se pridružiti i tako iskazati solidarnost sa njihovim zahtevima za popravljanje socijalnog i ekonomskog statusa zaposlenih u bezbednosnom sitemu, rečeno je FoNetu u fabričkom sindikatu. Prema informacijama iz Sindikata, zaposleni su u sve neizvesnijem materijalnom položaju, prouzrokovanom smanjenjem plata u javnom sektoru, kojim su obuhvaćene i fabrike odbrambene industrije.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “MUP dozvolio protest i kontraskup”

  1. Ko je to Savez boračkih organizacija? To ne trteba da postoji . U mnogim organizacijama su partizani , u drugim četnici , u trećim borci devedesetih koji su isto na raznim stranama. Zajedničko im je to da su uvek uz vlast .

  2. E pa ovako se nije ponasao ni Milosevic kada je organizovao kontra miting na Uscu dok je drugi skup bio u centru Beograda.Ovakvo ponasanje je direktni podstrek na nemire.Nadam se da nasi policajci i vojska nece dozvoliti da ih isprovociraju kontramitingasi koji ce uglavnom autobusima biti dovedeni u grad iz Obrenovca i okolnih mesta.Ovakvo neodgovorno ponasanje vlasti ce biti sankcionisano kad tad.

  3. Država u kojoj štrajkuje policija i vojska istovremeno ne može se nazvati ozbiljnom državom.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.