MUP i Beogradski Univerzitet potpisali Sporazum o saradnji 1Rektorat Beogradskog univerziteta Foto: Wikipedia

Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Bratislav Gašić potpisao je danas sa rektorom Univerziteta u Beogradu Vladanom Đokićem Sporazum o naučnoj, stručnoj i obrazovnoj saradnji u oblasti upravljanja vanrednim situacijama i rizicima od katastrofa.

„Cilj buduće saradnje je zajednički rad na jačanju kapaciteta za pružanje adekvatnog odgovora na savremene izazove, rizike i pretnje u oblasti vanrednih situacija“, rekao je Gašić, a preneo MUP.

Gašić je ocenio da pripadnike Sektora za vanredne situacije odlikuju profesionalizam i visoka obučenost, koje pokazuju ne samo prilikom intervencija u Srbiji, već i u inostranstvu, zbog čega MUP u kontinuitetu ulaže u njihovu opremu i bolje uslove rada.

„Ove godine smo rekonstruisali i izgradili više od 20 objekata za Sektor za vanredne situacije i nabavili im nova vatrogasna vozila“, dodao je Gašić.

Đokić je rekao da će taj sporazum omogućiti da akademska zajednica i MUP, svojim teorijskim i praktičnim znanjem, udruženim snagama, doprinesu ublažavanju i smanjenju posledica vanrednih situacija za svakog pojedinca i društvo u celini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari