MUP i Interpol zajedno kontrolisali migrante kod Subotice i Sombora 1foto FoNet/MUP Srbije

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije i međunarodna policijska ogranizacija Interpol sproveli su akciju na teritoriji Subotice i Sombora protiv ilegalnih migracija i trgovine ljudima, saopšteno je danas iz MUP-a.

Međunarodna akcija „Hotspot“, koja je trajala od 2. do 5. oktobra i tokom koje je kontrolisano ukupno 516 osoba, imala je za cilj i identifikaciju ilegalnih migranata, članova terorističkih organizovanih kriminalnih grupa koje se bave krijumčarenjem i trgovinom ljudima.

U akciji su zajedno sa policijskim službenicima Interpola učestvovali i pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a, Uprave granične policije, Uprave za tehniku, kao i policijskih uprava Sombor i Subotica.

Međunarodna akcija „Hotspot“, koja je sprovedena u prihvatnim centrima u Subotici i Somboru, kao i na „divljim“ lokacijama koje se koriste za smeštaj migranata, kako se navodi u saopštenju, dala je odlične rezultate.

Dodaje se da je akcija doprinela podizanju nivoa opšte bezbednosti u tim opštinama i „potvrdila da je Srbija pouzdan partner u vršenju poslova međunarodne policijske saradnje“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari