MUP identifikovao i saslušao sve osobe sa fotografija 1Foto: E-Stock.us / Aleksandar Bačlija; Iznet sa platoa ispred Skupštine: Marko Radosavljević

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) je saopštilo da je, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, identifikovalo sve osobe koje se dovode u vezu sa medijskim navodima o događajima koji su se odigrali 31. maja ispred Doma Narodne skupštine.

„Sve osobe su saslušane i izveštaj će u toku dana biti dostavljen nadležnom tužilaštvu“, saopštio je MUP.

Dodaje se da će Sektor unutrašnje kontrole MUP-a Srbije u najkraćem periodu dostaviti izveštaj tužilaštvu o prikupljenim obaveštenjima i obavljenim proverama vezanim za postupanje policijskih službenika koji su bili angažovani na pomenutom skupu.

„Istovremeno, policija nastavlja provere vezane i za krivične prijave koje su podneli učesnici zakonito prijavljenog skupa ispred Narodne skupštine protiv lica koja su ih, kako se navodi u prijavi, vređala, provocirala, gađala predmetima i polivala vodom“, navodi se u saopštenju.

Policija, navodi se u saopštenju, nastavlja provere vezane i za krivične prijave koje su podneli učesnici zakonito prijavljenog skupa ispred Narodne skupštine protiv lica koja su ih, kako se navodi u prijavi, vređala, provocirala, gađala predmetima i polivala vodom.

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu danas je zatražilo od policije da identifikuje osobe sa fotografija koje su mu dostavljene kao dokazi za onemogućavanje šest novinara da rade na skupu kod Pionirskog parka, 31. maja, tokom polaganje zakletve predsednika Srbije.

Reč je o novinarima redakcija Radio Beograda, lista Danas, Insajdera, Vajsa i portala Espreso.

Oni su tužilaštvu dostavili fotografije i druge dokaze o tome da su, kako su naveli, bili izloženi napadima tokom ceremonije polaganja zakletve Aleksandra Vučića.

U saopštenju se dodaje da će Sektor unutrašnje kontrole MUP u najkraćem roku dostaviti izveštaj tužilaštvu o prikupljenim obaveštenjima i obavljenim proverama vezanim za postupanje policijskih službenika koji su bili angažovani na tom skupu.

Istovremeno, policija nastavlja provere vezane za krivične prijave koje su podneli učesnici zakonito prijavljenog skupa ispred Narodne skupštine protiv lica koja su ih, kako se navodi u prijavi, vređala, provocirala, gađala predmetima i polivala vodom, navodi se u saopštenju MUP.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu poslalo je u utorak MUP-u zahtev za prikupljanje obaveštenja o slučaju napada na novinare tokom mitinga Srpske napredne stranke na dan zakletve predsednika Aleksandra Vučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari