MUP: Milić je odlikovan jer je učestvovao u hapšenju kriminalne grupe koja se bavila trgovinom droge 1foto Mup

Uprkos oštrom negodovanju javnosti zbog činjenice da je ministar policije Bratislav Gašić odlikovao visokim priznanjem MUP-a načelnika beogradske policije Veselina Milića, koji je objavio spisak dece iz „Ribnikara“, ovo ministarstvo nije uputilo izvinjenje već obrazloženje zašto je Milić odlikovan.

„Veselin Milić predvodio je tim iskusnih policijskih sužbenika, koji je nakon višemesečnog operativnog rada, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i pripadnicima BIA, u koordinisanoj međunarodnoj policijskoj akciji, u kojoj su učestvovale službe bezbednosti nekoliko evropskih i južnoameričkih država, 24. avgusta 2023. godine učestvovao u hapšenju pripadnika organizovane kriminalne grupe koja se bavila trgovinom opojne droge kokain na međunarodnom nivou“, naveo je MUP.

U saopštenju se dodaje da je u ovoj akciji zaplenjeno j2,7 tona kokaina, koji je prevožen za pripadnike organizovane kriminalne grupe.

„Ova saradnja rezultirala je velikom zaplenom droge i hapšenjem pripadnika oranizovane kriminalne grupe, a tim povodom u februaru ove godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova uručilo je i srebrne medalje za zasluge drugog stepena trojici policijskih službenika Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala i droga Nacionalne policije Kraljevine Španije“, saopštio je MUP..

Podsećaju da je Ministarstvo unutrašnjih poslova 2022. godine odlikovalo tri pripadnika Nacionalne policije Španije zbog sveukupnih rezultata ostvarenih kroz zajedničke operacije srebrnom medaljom za zasluge drugog stepena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari