MUP: Nema mesta panici 1Foto: FoNet AP

Pomoćnik direktora policije Ivan Ristić izjavio je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, posle napada u Ankari i Berlinu, preduzelo određene mere u očuvanju bezbednosti svih građana i zaštite imovine i da nema razloga za strah i nema mesta panici.

Ristić je rekao, gostujući u Dnevniku RTS, da je Srbija bezbedna zemlja i da su poslednji događaji pokazatelji da je terorizam najozbiljnija pretnja u savremenom svetu i društvu.

Naveo je da će pripadnici policije u narednom periodu preduzeti dodatne mere pri kontroli ulaska i izlaska iz zemlje, kao i da će biti pojačano obezbeđenje aerodroma, svih autobuskih i železničkih stanica, verskih objekata i državnih institucija.

„Građani će primetiti pojačano prisustvo uniformisanih pripadnika policije, kao i pripadnika policije u civilu i to tokom predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika“, rekao je Ristić.

On objašnjava da pripadnici svih službi MUP Srbije svakodnevno razmenjuju informacije koje dobijaju od službi iz regiona. Takođe, naglašava da se dodatno kontrolišu svi migranti u Beogradu i to u saradnji sa pripadnicima BIA.

Građanima poručuje da se obrate najbližem policajcu u slučaju da primete nešto sumnjivo ili ukoliko žele da se dodatno informišu i porazgovaraju sa pripadnicima MUP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari