Ministarstvo unutrašnjih poslova danas je povodom „netačnih informacija koje su plasirane u javnosti“, saopštilo da nije bilo štetnog otpada u napuštenoj fabrici u Bulevaru despota Stefana u Beogradu, u kojoj je u četvrtak uveče izbio požar.

„Merenjem specijalnim uređajima nije detektovano prisustvo opasnih materija, a navedeni objekat nije bio namenjen za njihovo skladištenje. Takođe, ovaj objekat nije bio namenjen za obavljanje tehnoloških procesa u kome bi bile prisutne opasne materije“, naveo je MUP.

Ministarstvo je istaklo da su ekipe Vatrogasno-spasilačke brigade, koja je sastavni deo Uprave za vanredne situacije Beograd, na lice mesta stigle za svega tri minuta po dojavi o požaru.

„Zahvaljujući visokoprofesionalnom, hrabrom i požrtvovanom višečasovnom angažovanju 35 vatrogasaca-spasilaca sa 14 vatrogasnih vozila, sprečeno je širenje požara i ugrožavanje okolnih objekata i stanovništva“, istakao je MUP.

Dodaje se da Sektor za vanredne situacije ne obavlja nadzor nad tom vrstom objekata, a da do danas nije bilo podnetih prijava o požarnoj ili bilo kojoj drugoj opasnosti na toj lokaciji.

Plasiranje ovakvih netačnih informacija može da izazove nepotrebnu paniku i uznemirenje građana i zbog toga i podleže krivičnoj odgovornosti u skladu sa Krivičnim zakonikom, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari