MUP: Od danas stalno prisustvo školskog policajca tokom trajanja nastave 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

U svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji od danas je pojačano prisustvo policije, a tokom trajanja nastave obezbeđeno je stalno prisustvo školskog policajca, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Major policije Danijela Ostojić navela je u saopštenju da će pripadnici MUP-a u narednom periodu intenzivirati preventivne aktivnosti, kao što su predavanja, projekti, tribine i radionice, kako bi podigli svest dece i mladih, kao i zaštite od svih rizika u kojima se mogu naći tokom boravka u školi, na putu od kuće do škole, kao i na društvenim mrežama.

Ostojić je dodala da je u poslednjih nekoliko dana, nakon dva masovna ubistva, u Srbiji prijavljeno više od 120 događaja zbog pretnji učenika, kao i objavljivanja neprimerenih sadržaja na društvenim mrežama, koji dodatno unose nemir i strah.

Ona je navela da MUP apeluje na sve građane da se saučuvaju razumnost i stabilnost, posebno kada su u pitanju deca koja informacije prate iz različitih izvora i medija.

„Neophodno je da njihovi profili na društvenim mrežama budu pod roditeljskom kontrolom, ali je jednako važno da odrasli pokažu najviši stepen odgovornosti i ne objavljuju i ne dele neproverene i neprimerene sadržaje na društvenim mrežama“, naglasila je Ostojić.

Ona je apelovala i na decu da vode računa o ponašanju i pokažu svoju odgovornost, kako bi svi zajedno doprineli smanjenju vršnjačkog nasilja i učinili bezbedno okruženje za život i rad učenika, zaposlenih u školama i škola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari