MUP: Od početka godine 3.410 požara, najviše na građevinskim objektima 1Izvor: N1

Od početka godine vatrogasci-spasioci intervenisali su na ukupno 3.410 požara, od čega na 1.738 požara na građevinskim objektima. Takođe, u požarima na građevinskim objektima, spaseno je 50 osoba, dok je 30 poginulo, a 45 povređeno, saopštio je danas MUP.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije apeluju na građane da budu odgovorni, posebno tokom zimskog perioda, i da ne ostavljaju grejna tela bez nadzora, kao i proveravaju njihovu ispravnost i da sve poslove u vezi sa elektroinstalacijama povere ovlašćenim licima za te radove.

Milan Kocić iz Uprave za Vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije MUP-a, istakao je da je tokom zimskog perioda povećan broj požara na građevinskim objektima i ukazao na najčešće uzroke.

„Osnovni uzrok za tu pojavu su neispravne elektroinstalacije, neočišćeni dimnjaci, neispravni elektrouređaji, a često i nepažnja naših građana kada ostavljaju zapaljive objekte i predmete u blizini grejnih tela. U slučaju da građani primete požar, trebalo bi da se pozovu vatrogasno-spasilačku jedinicu na 193 i poslušaju njihove savete“, poručio je Kocić, a prenosi pres služba ministarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.