MUP: Vanredna situacija na delu opštine Prijepolje, pratimo situaciju nakon porasta vodostaja Lima 1Foto: TV Forum

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) obišli su danas naseljena mesta i stanovništvo nakon porasta vodostaja Lima kod Brodareva i Prijepolja i nastaviće da prate situaciju u cilju blagovremenog preduzimanja mera i aktivnosti.

Do rasta vodostaja Lima došlo je usled obilnijih kišnih padavina u toku noći na slivu ove reke na teritoriji Crne Gore, a sve službe republičkog i opštinskog nivoa su preduzele mere iz svoje nadležnosti, navodi se u saopštenju MUP.

Na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Prijepolje proglašena je vanredna situacija na delu teritorije opštine za mesne zajednice Prijepolje, Velika Župa, Ivanje i Brodarevo, a Javno preduzeće „Srbijavode“ su proglasile vanrednu odbranu od poplava na vodnoj jedinici „Lim – Prijepolje“.

Lim je trenutno u svom koritu i za sada nema opasnosti od izlivanja, a Specijalistički timovi za spasavanje i rad na vodi Sektora za vanredne situacije MUP su u pripravnosti kako bi građani bili još bezbedniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari