slovačka granica migrantiFoto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije saopštilo je danas da je u Beogradu, na sastanku s predstavnicima EU dogovoren nastavak saradnje u cilju dalje zajedničke realizacije Akcionog plana EU u oblasti migracija, „uz kontinuiranu finansijsku podršku EU“.

MUP je u saopštenju precizirao da su na dvodnevnom radnom sastanku predstavnici EU i Srbije razgovarali o nastavku saradnje u oblasti upravljanja granicom, usklađivanju vizne politike, borbi protiv krijumčarenja migranata, kao i o readmisiji i povratku i kapacitetima za azil i prihvat.

Sastanku su u delegaciji Srbije prisustvovali predstavnici MUP-a, Ministarstava spoljnih poslova i za evropske integracije i Komesarijata za izbeglice i migracije, piše u saopštenju.

Delegaciju EU činili su predstavnici Evropske komisije i agencija EU, kao i delegacije EU u Beogradu: Austrije, Češke, Hrvatske, Slovenije i Slovačke.

„Na sastanku je dogovoren nastavak saradnje u cilju dalje zajedničke realizacije Akcionog plana EU u oblasti migracija između EU i Srbije, uz kontinuiranu finansijsku podršku EU“, naveo je MUP na svom sajtu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari