MUP: Uhapšeno 15 osoba zbog malverzacija sa pšenicom i šećerom 1Hapšenje, ilustracija Foto: Pixabay

Policija u Kraljevu uhapsila je 15 osoba koje se terete da su malverzacijama prilikom skladištenja pšenice i šećera oštetili Republičku direkciju za robne rezerve i protivpravno prisvojili više od 184 miliona dinara.

Kako se navodi u saopštenju, uhapšen je S.N. (55), odgovorno lice firme „05 Sanikol“ iz Trstenika, zbog sumnje da je zloupotrebio položaj odgovornog lica, dok se za zloupotrebu položaja u pomaganju terete Z.M. (58), M.S. (65), D.Š. (52), D.G. (66) i M.B. (48), zaposleni u toj kompaniji.

Među uhapšenima za isto krivično delo našli su se i odgovorno lice firme „Golden Group“ iz Jakova N.M. (51), odgovorna lica firme „Ric-co“ M.Đ. (46) i A.M. (39), sudski veštak J.R. (56), dok je krivična prijava podneta za isto delo podneta i protiv 59-godišnje i 73-godišnje žene.

Zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo falsifikovanje službene isprave terete se D.A. (58) i M.M. (58) odgovorna lica AD „Jugoinspekt“ , dok se za falsifikovanje isprave terete J.M. (61), odgovorno lice firme „4-M“, S.T. (42) i S.P. (53).

Krivičnom prijavom obuhvaćene su još četiri osobe za kojima se traga.

Кako se sumnja, oni su neosnovano prodavli merkantilnu pšenicu u vlasništvu Republičke direkcije za robne rezerve, kao i 700 tona šećera, čime su osumnjičeni pribavili protivpravnu imovinsku korist i tako pričinili štetu budžetu Srbije u ukupnom iznosu od 184.142.726 dinara.

Osumnjičenima je odredjeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok su ostali osumnjičeni privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari