MUP: Zabranjeno prisustvo mitinzima 1

Policajcima po Srbiji je od utorka na ispraćaju smene preneto da je iz kabineta ministra Nebojše Stefanovića stigla usmena naredba da niko od policajaca ne sme da prisustvuje predizbornim skupovima bez njegovog izričitog odobrenja, saopštio je danas Policijski sindikat Srbije.

Navedeno je da ukoliko žele da prisustvuju nekom od skupova treba pismeno da traže odobrenje, koje će predati svom komandiru, a on će ga proslediti kabinetu ministra, „i tek kada dobiju odobrenje Stefanovića mogu otići na skup“.

Kako tvrdi taj reprezentativni sindikat, policajci su upozoreni da ukoliko se neko odvaži i bez odobrenja prisustvuje promocijama, posebno predsedničkog kandidata Saše Jankovića, predočeno im je da će njihov komandir biti smenjen, a prećeno je i otkazima neposlušnima.

Time žele da naprave jaz između policajaca i starešina, da manipulišu njima i prodube nepoverenje, konstatuje Policijski sindikat Srbije i upozorava da je takvo ponašanje i ponižavanje policajaca nedopustivo, protivno Ustavu, zakonima i slobodi svakog građanina Srbije.

Predsednik tog sindikata Veljko Mijailović pozvao je policajce da se ponašaju u skladu sa Ustavom i zakonima, ali i svojim pravima.

Mi smo slobodni ljudi u slobodnoj zemlji i nećemo dopustiti ovakvo diktatorsko ponašanje. Kao što je čuveni ministar grof Taljeran rekao Napoleonu kada se proglasio za diktatora: „Sa bajonetima možeš sve da uradiš, samo ne možeš da sediš na njima“, rekao je Mijailović. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.