MUP završio veštačenje auta Velimira Ilića 1Foto: mup.gov.rs

Ministarstvo unutrašnjih poslova završilo je veštačenje automobila lidera Nove Srbije Velimira Ilića i pozvalo ga da dođe i preuzme vozilo koje je bilo nepropisno parkirano na mestu za osobe sa invaliditetom, prenosi N1.

N1 podseća da je lider Nove Srbije Velimir Ilić izjavio da je na njega krajem prošle godine pokušan atentat, kada je neko presekao viljušku na njegovom automobilu, povezujući taj događaj sa istupima u javnosti u kojima je, kako je rekao, ukazivao na kriminal i korupciju u preduzeću Koridori Srbije.

Kaže da veruje da je to učinjeno kada mu je automobil u Novom Sadu krajem prošle godine odnet s parkinga, jer je navodno bio nepropisno parkiran. Takođe je istakao da se automobil već mesec dana nalazi u policiji, da je on tražio veštačenje stručnjaka sa Mašinskog fakulteta, ali da se ništa nije desilo.

MUP je u današnjem saopštenju naveo da je veštačenje vozila „škoda superb“ Velimira Ilića, urađeno u ovlašćenom servisu u Čačku, pokazalo je da je do „pojave rascepa u predelu zadnje bočne strane leve viljuške došlo usled dejstva mehaničke sile i to odozdo prilikom kretanja vozila napred, a najverovatnije usled naleganja automobila na čvrstu podlogu“.

Dodaju da je veštačenjem utvrđeno da je tom prilikom došlo do nastanka inicijalnog oštećenja, koje se tokom perioda vožnje, a usled naprezanja tog dela, proširilo na sadašnje stanje.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova je u više navrata pokušalo da kontaktira Velimira Ilića, kako direktno, tako i preko advokata, kako bi ga obavestilo da može da preuzme svoje vozilo. Međutim, on se na pozive policije do sada nije odazvao“, naglašava MUP.

Uz saopštenje, MUP je medijima poslao i fotografiju vozila Velimira Ilića nastalu pre nego što je uklonjeno zbog nepropisnog parkiranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari