Bivši pakistanski vojni vladar Pervez Mušaraf registrovaće 1. oktobra novu stranku Svepakistansku muslimansku ligu čime je najavio veliki povratak na političku scenu zemlje, samo dve godine nakon što je pod pritiskom demonstracija podneo ostavku.

Ako se Mušaraf vrati u Pakistan, budući da od 2008. živi u egzilu u Londonu, stručnjaci predviđaju da bi mogao da se suoči sa istragom povodom krvavog puča oktobra 1999, kada je došao na vlast i okolnosti zbog kojih je uvedeno vanredno stanje krajem 2007. „Moj povratak u zemlju svakako zavisi od određenih okolnosti. Sada predviđam da bi to moglo biti 2013. kada se održavaju naredni izbori“.

Govoreći na marginama investitorske konferencije u Hongkongu, Mušaraf je priznao da je izgubio popularnost kod kuće, naročito nakon odluke da otpusti šefa pravde, ali da je uveren da će povratiti poljuljano poverenje te da može da izgradi glasačku bazu naročito među mladima i građanima razočaranim trenutnom političkom slikom. On je ukazao da je više od 75 odsto od njegovih 295.000 pristalica na Fejsbuku starosti između 18 i 34 godine.

Bivši pakistanski lider je naglasio da se sadašnja vlada u Islamabadu bori sa mnogim problemima, naročito posledicama katastrofalnih poplava te da im nedostaju resursi dok je međunarodna pomoć nedovoljna. Ukazao je da je već formirao fond u Londonu koji će prikupljati sredstva za žrtve poplava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari