Muškarac iz Velike Dobranje zbog nedostatka opreme preminuo na putu ka UKCK u Prištini 1Foto: Nenad Kovačević

Pedesetšestogodišnji muškarac iz sela Velika Dobranja u opštini Lipljan preminuo je na putu ka Univerzitetskom kliničkom centru Kosova (UKCK) u Prištini, jer mu u Hitnoj pomoći u Lipljanu nije pružena odgovarajuća lekarska pomoć zbog nedostatka opreme, prenosi Koha.

Rođaci pacijenta su tražili da se pacijentu uradi EKG, međutim dežurni lekar rekao je da ovaj aparat ne radi. Pacijent je hitno poslat u UKCK, ali je na putu ka ovoj bolnici preminuo.

„Ni ovaj aparat ne radi. Nisam ja ni direktor ni šef, oni su dužni da donesu novi EKG“, čuje se komentar lekara na video snimku koji je Koha objavila.

Nakon ovog događaja, Centar za porodičnu medicinu i Hitnu pomoć u Lipljanu posetili su predstavnici Pokreta Samoopredeljenje. Poslanik ove partije Aljban Saljihu objavio je na Fejsbuku da je u pitanju veoma ozbiljan događaj, preneo je Kosovo onlajn.

„Obavešteni smo da je u Centru porodične medicine u Lipljanu preminula osoba od srčanog udara, koja je čekala više od sat vremena, a nije joj ponuđena pomoć ili lečenje jer nije bilo lekara, a oprema nije radila. Prikupljamo informacije o slučaju i obavestićemo vas o detaljima“, rekao je Saljihu i zatražio da reaguje tužilaštvo.

Škeljzen Hajdini iz opštine Lipljan kazao je za Kohu da nije istina da je pacijent čekao duže od sat vremena, i da mu je odrađen EKG i da je uredno prevezen na UKCK.

„Pacijent je primljen, urađen EKG, odveden je u UKCK, pacijent je preminuo tamo. Hitna pomoć je već bila u Gadimlju i, u trenutku kada su dobili informaciju, došla je i odvezla pacijenta u Prištinu“, rekao je Hajdini.

Upitan o snimku koji je objavila Koha, a na kojem se vidi dežurni lekar koji kaže da EKG ne radi, on je rekao da su u pitanju informacije koje je dao načelnik Hitne pomoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari