Mutimedijalna fontana nova atrakcija Zlatibora 1Nova fontana na Zlatiboru/Foto: Opština Čajetina

Puštanjem u rad multimedijalne fontane na jezeru na Zlatiboru i koncertom Biljane Krstić sa grupom Bistrik na Kraljevom trgu, sinoć je završeno obeležavanje Dana opštine Čajetina, 30. juna.

Plutajuća fontana opremljena je vodenim, svetlosnim, video, audio i laserskim efektima, a oprema je, kako ističu u toj opštini, kupljena je od proizvođača iz Nemačke i Italije.

Koncert Biljane Krstić i Bistrika direktno se prenosio na multmedijanoj fontani.

Prethodno je, u Kulturnom centru na Zlatiboru, održana svečana sednica Skupštine opštine, na kojoj su najzalužnijim pojedincima i kolektivima uručene opštinske nagrade.

Najviše priznanje ,,Zlatiborsku povelju’’ je dobilo JP Gold gondola Zlatibor, koja upravlja zlatiborskom panoramskom žičarom istog naziva.

Plaketom „Dimitrije Tucović“ posthumno je nagrađen dr Radenko Lazarević, koji je istraživao  mnoge pećine u Srbiji i van njenih granica, među njima i Stopića pećinu.

Dobitnik istog priznanja je Dejan Cerović, pojoprivrednik iz Krive Reke, kompanija The Forest iz Požarevca, Odbojkaški klub Zlatibor i Košarkaški klub Zlatibor.

Zahvalnica „Zoran Tmušić“ za humanost i ljudskost u teškim vremenima, uručena je Vladimiru Lojanici, novinaru iz Užica.

Zahvalnice za uspehe u protekloj godini su dobili Radosav Dabić iz Čajetine i Dragan Ninčić iz Krive Reke

Pohvale su dodeljenje svršenim osnovcima i srednjoškolcima dobitnicima diplome „Vuk Karadžić“.

Pozdravljajući prisutne, predsednik opštine Milan Stamatović je poručio da je ta Čajetina „jedna od najrazvijenijih lokalnih samouprava u Srbiji“ i najavio ubrzani  razvoj Zlatibora“.

O uspesima te lokalne samouprave je govorio Arsen Đurić, predsednik čajetinske skupštine, a na svečnosti je prikazan film o najznačajnijim ulaganjima od juna prošle godine.

Još jedna fontana

Osim fontane na jezeru, Zlatibor je dobio još jednu fontanu koju je, povodom Dana Čajetine donirala porodica Srđana Perišića sa Zlatibora, a koja se nalazi u okviru kružnog toka u naselju Obudojevica.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari