Muzička škola u Zrenjaninu organizuje pripremu za upis 1Foto: Muzička škola Kladovo

Muzička škola “Josif Marinković” u Zrenjaninu organizuje pripreme za polaganje prijemnog ispita za upis u srednju muzičku školu. Pripreme su iz predmeta solfeđo i teorija muzike, a namenjene su đacima koji nisu završili osnovnu muzičku školu,

Pripreme za diferencijalni i prijemni ispit počinju u subotu, 5. februara, u 9 sati i održavaće se svake subote u ovoj školi. U zrenjaninskoj muzičkoj školi postoje tri odseka u četvorogodišnjem trajanju – muzička teorija, muzička produkcija i obrada zvuka, i odsek za klasičnu muziku.

Glavni predmeti u ovoj školi su solfeđo i hamonija, dok su opšteobrazovni predmeti srpski jezik, dva strana jezika, sociologija, psihologija, filozofija, istorija, fizika, informatika, matematika i fizičko.

Stručni premdeti su harmonska pratnja, kontrapunkt, uvod u komponovanje, muzički oblici, hor, horske partiture, istorija muzika, etnomuzikologija, klavir, aranžiranje.

Da bi se upisali u srednju muzčku školu, kandidati moraju da polože prijemni ispit. Učenici koji nisu prethodno završili osnovnu muzičku školu prvo polažu ispit za nivo osnovnog muzičkog obrazovanja, diferencijalni ispit, a potom prijemni.

Prijemni ispit ove godine održaće se od 13. do 22. maja, a na ispitu se polaže test iz teorije muzike, dok iz solfeđa kandidati rade pismeni diktat, a usmeno polažu melodijsku i ritmičku vežbu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari