N1: Muškarac (20) kolima upao u kasarnu gde su smešteni migranti, sve prenosio na Fejsbuk profilu 1Ilustracija Foto: Pixabay / geralt

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kome mlađi muškarac iz Obrenovca, kolima upada i brzom vožnjom, tik pored ljudi u centru, prolazi i vozi kroz Prihvatni centar za migrante, koji obezbeđuje Vojska Srbije, javila je N1.

Prema saznanjima te televizije, reč je o Filipu R. (20) koji u sredu oko 19.00 časova prvo autom probija žičanu ogradu Prihvatnog centra za migrante, bivšu kasarnu, a potom kroz glavni ulaz proleće pored grupe ljudi, koja se u poslednjem momentu sklanja s puta.

Vozač se zaustavio tek kod vojnog obezbeđenja, a ono je pozvalo policiju, koja ga je uhapsila. Čitav događaj Filip R. je prenosio uživo na svom Fejsbuk profilu, sve vreme izgovarajući rasističke poruke na račun migranata.

U incidentu niko nije povređen, a prema saznanjima N1 čeka se kako će Više tužilaštvo okarakteristati ovaj slučaj i koju će kaznu zatražiti za uhapšenog.

Inicijativa za ekonomska i socijalna prava A 11 osudila je nasilni upad automobilom građanina F.R. u Prihvatni centar za migrante u Obrenovcu kao i „propagandni način na koji je odlučio da svoje protivustavne i protivzakonite akte podeli sa širom javnošću“.

Komesarijat za izbeglice i migracije Srbije osudio je danas upad u Prihvatni centar u Obrenovcu i  saopštenju naveo da „srećom niko nije stradao“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.