N1: Radnik teško povređen na gradilištu fabrike Linglong kod Zrenjanina, PUF traži odgovornost 1Foto: Miroslav Pudar

Na gradilištu fabrike Linglong kod Zrenjanina danas se dogodila nezgoda u kojoj je teško povređen radnik, prenela je televizija N1, ali danas nije bilo moguće dobiti institucionalnu potvrdu vesti.

Po navodima N1, radnik je prebačen u zrenjaninsku bolnicu sa teškim povredama glave.

Prethodno je organizacija Eko straža iz Novog Sada objavila da je radniku nešto palo na glavu, kao i da nije nosio kacigu.

Iz Hitne pomoći Zrenjanina rekli su da ne mogu da potvrde informaciju, a lokalna policija nije odgovorila na pozive.

PUF: Tražimo hitnu odgovornost za povređenog radnika u Ling Longu

Udruženje Pokret ujedinjenih fantoma (PUF) zahteva odgovornost za povređivanje radnika i najavljuje da će uskoro započeti kampanju za veliki protst povodom Ling Longa.

„Pre samo mesec dana javnost u Srbiji je imala priliku da prvi put vidi potresne kadrove koji svedoče o nehumanim uslovima u kojima su poslednjih šest meseci živeli radnici iz Vijetnama, angažovani na izgradnji buduće kineske fabrike guma Ling Long. Današnji  događaj u  kome se u fabrici guma Ling Long teško povredio kineski državljanin još jedan je dokaz da se problem ove firme ne sme posmatrati izolovano, jer je on posledica svih prethodnih propusta i grešaka“, navedeno je u saopštenju PUF-a.

Uz konstataciju „tToliko o tome što je ovo najkontrolisanije gradilište u Srbiji“, dodaje je: „Nas ne može da ne interesuje šta se dešava na gradilištu Linglonga, ali i drugim mestima u Srbiji gde su angažovani strani radnici, poput Beograda na vodi, fabrika u Boru i Smederevu.Tražimo hitnu odgovornost nadležnih za ovaj slučaj.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari