Na 13 javnih poziva 600 mesta za nezaposlene 1Foto: N. Kočović

Direktna finansijska pomoć nezaposlenima i poslodavcima, u Novom Pazaru, biće ponuđena na 13 javnih poziva.

Filijala Nacionalne službe zapošljavanja (NSZ), u ovom gradu, na taj način uposliće 600 lica sa svoje evidencije. Među njima je 26 lica sa invaliditetom, čijem nalaženju radnih mesta biće posvećena posebna pažnja.

U novopazarskoj Filijali aktuelna su dva javna poziva – za samozapošljavanje i subvencije poslodavcima za zapošljavanje teže zaposlivih osoba.

Nezaposleni, koji nameravaju da pokenu sopstveni posao, od NSZ dobiće jednokratunu pomoć od 300 hiljada dinara.

Poslodavci, koji se prijave na gavni poziv da zaposle teže zapošljiva lica, mogu da računaju na 225 hiljada dinara.Kod ove kategorije prioritet će imati mladi do 30 godina starosti bez srednjoškolskog obrazovanja, stariji od 50 godina, nezaposleni sa dugim „stažom“ na evidenciji, oni koji su proglašeni tehnološkim viškom, Romi, osobe sa invaliditetom i korisnici novčane socijalne pomoći.

Na evidenciji Filijale NSZ, u Novom Pazaru, nalazi se oko 23 hiljade nezaposlenih. Sa stopom nezaposlenosti, od preko 50 odsto, Novi Pazar je u vrhu republičke lestvice.

Od 2000.godine, u ovom gradu, nema direktnih investicija, niti otvorenih radnih mesta. Nezaposleni su okrenuti lokalnim malim i srednjim preduzećima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari