Na DUNP sutra prvi upisni rok 1Foto: Senad Župljanin

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru (DUNP), sutra, počinje prijavljivanje za upis u prvu godinu osnovnih studija. Na 20 akreditovanih studijskih programa biće mesta za 954 brucoša. Školovanje za 684 finansiraće se iz budžeta, a 270 će biti samofinansirajućih.

Najviše slobodnih mesta nudi Departman za tehničke nauke – 215 na četiri studijskka programa : Računarska tehnika, Arhitektura,Građevinarstvo i Softversko inženjerstvo.

Na matematičkim naukama biće 114 slobodnih mesta. Na smerovima ekonomija i poslovna matematika, koje ima Departman za ekonomske nauke, imaće 100 slobodnih mesta.

Departman za biomedicinske nauke na studijskim programima Biologija,Rehabilitacija,Sport i fizičko faspitanje i, od ove godine, novi  Zdravstvena nega imaće mesta za 105 novih studenata.

Više od pola biće primljeno – 60 biće primljeno na smer strukovnih studija – Zdravstvena nega.

Departman za filozofske nauke, koji nudi studije Psihologije i za Vaspitača u predškolskim ustanovama moći će da upiše 90, a po 80 studenata prve godine upisaće Departman za pravne nauke i Departman za filološke nauke (Srpski jezik i književnost i Engleski jezik i književnost). Najmanje mesta – 50, ima na hemijsko-tehnološkim  naukama.

Departman za biotehničke nauke sa smerovima Agronomija i prehrambena tehnologija,u Sjenici imaće mesta za 60 brucoša i svi će biti na budžetu.

Samofinansirajući studenti će školarinu plaćati između 50.000-60.000 dinara u zavisnosti od studijskog programa.

Predaja dokumenata trajaće do petka. Prijemni ispiti će se polagati 28. I 29.juna, a konačna rang lista biće objavljena 7. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari